Domácí jitrnice, jelítka, prejt nebo zabijačkový guláš budou moci návštěvníci ochutnat hned během několika gastronomických akcí. Když si pochutnáváme na ovaru nebo grilované kotletě, děláme vlastně něco velmi starobylého.
Zabijačku zná lidstvo od okamžiku, kdy pračlověk skolil prvního kance. Ovšem kapitolou zcela samostatnou je zabijačka - vepřové hody. Některým se nejspíš vedle vzpomínek na zabijačku u příbuzných na venkově vybaví obrázky Josefa Lady a ty už zobrazují i samotnou práci kolem zabijačky.
První zabijačkové hody si labužníci v Mariánských Lázních užijí od 18. – 20. února v Kozlovně u Stříbrného pudla. Další příležitost bude 26. února, a to na parkovišti u OREA SPA hotelu Bohemia.
Pokud máte spíše chuť na nějakou specialitu, pak zvěřinové hody v Royal Spoon Restaurantu u golfového hřiště budou pro vás to pravé. V nabídce můžete do 20. února ochutnat jelení kotletky, jelení medailonky, kančí steak nebo srnčí ragú na červeném víně.
Zabijačka bývala v dřívějších dobách na vesnicích příležitostí k setkávání rodin i sousedů. I v dnešní uspěchané době však představuje skvělou možnost sejít se s přáteli nebo svými blízkými.
Bližší informace k akcím naleznete v Kalendáři akcíZDE na webu marianskelazne.cz